Догори
Дати відгук

Лікарі назвали основні фактори, які призводять до виникнення простатиту

Існує ряд факторів, які значно підвищують ризик

1 хв на прочитання29 Червня 2022, 18:48
Поділитись:

Простатит – найпоширеніша хвороба сучасних чоловіків. І це не дивно, оскільки фактори, що ведуть до його розвитку, поширені в нашому житті.

Якщо Ви ведете малорухливий спосіб життя, у вас сидяча (офісна) робота, Ви мало ходите пішки, а більше переміщаєтеся на автомобілі.

Якщо Ви відчуваєте: часте сечовипускання, дискомфот під час сечовипускання, періодичні виділення з сечівника, тупі болі в промежині, мошонці, порушення статевої функції: зниження статевого потягу, збільшення періодів відновлення між статевими актами, зниження ерекції, прискорене сім'явипорскування, потрібно звернутися до лікаря. 

Існує ряд факторів, які значно підвищують ризик розвитку простатиту. Фахівці пишуть, що  до факторів ризику щодо простатиту відносяться:

  1. Малорухливий спосіб життя (Ви проходите пішки менше 5 км. на день)
  2. Робота у сидячому положенні. Насамперед ризикують офісні працівники, водії та всі, хто свій робочий день сидить у кріслі, додому їде машиною, а вечір проводить будинки у кріслі біля телевізора.
  3. Нерегулярне статеве життя. Тривала статева помірність, що змінюється надмірною статевою активністю однаково шкідливо для всієї статевої системи, зокрема передміхурової залози.
  4. Перенесені венеричні захворювання та інші інфекції, що передаються статевим шляхом (гонорейний уретрит, хламідіоз, уреаплазмоз, мікоплазмоз, трихомоніаз).
  5. Часте переохолодження, сидіння на холодному.
  6. Часті запори сприяють посиленню застійних явищ.
  7. Геморой та варикозне розширення вен ніг чи мошонки.
  8. Хронічні запальні захворювання та осередки інфекції в організмі, наприклад хронічний бронхіт, тонзиліт, карієс.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.