Догори
Дати відгук

Лікарі назвали 8 продуктів, які любить серце

У кожного овоча і фрукта свій набір корисних речовин, що робить його унікальним продуктом.

2 хв на прочитання21 Серпня 2021, 23:50
Лікарі назвали 8 продуктів, які любить серце Лікарі назвали 8 продуктів, які любить серце
Поділитись:

За даними фахівців, для збереження здоров’я серця необхідно обов’язково вживати їжу рослинного походження. Фрукти та овочі, ягоди, гречка, злаки, бобові, коренеплоди, листова зелень — усі вони багаті корисними вітамінами й мінералами, від яких залежить здоров’я організму в цілому і профілактика розвитку різних захворювань.

Вчені з Лондона провели ряд досліджень, завдяки яким дізналися, скільки рослинних продуктів необхідно щодня додавати в раціон кожної людини. Виявляється, добова норма становить 800 грамів овочів і фруктів. Спеціалісти, що проводили дослідження, вважають, що дотримання цього показника допоможе поліпшити стан здоров’я і продовжити життя. За їхніми даними, таким чином вдасться знизити кількість передчасних смертей.

ЯК ДОТРИМУВАТИСЯ ДОБОВОЇ НОРМИ?

Рекомендується розділити споживання овочів і фруктів на 10 порцій по 80 грамів протягом дня. Вживати можна перед і після основних прийомів їжі. Зробити це нескладно, оскільки це приблизна вага одного яблука або банана.

КОРИСТЬ РОСЛИННОЇ ЇЖІ

Рослинні продукти багаті корисними вітамінами та мікроелементами. Вони сприяють захисту від захворювань шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, діабету та онкології. Також ці речовини доброчинно впливають на стан шкіри й волосся, здоров’я очей і імунну систему в цілому. У кожного овоча і фрукта свій набір корисних речовин, що робить його унікальним продуктом. У раціон варто додавати всі види різнокольорових плодів.

Найкориснішими медики називають зелені та жовті овочі, серед яких перець, шпинат, броколі та інші. Найбільше користі приносить вживання фруктів і овочів в сирому вигляді, оскільки при термічній обробці багато з них втрачають частину своєї цінності. А ось заморожені й сушені зберігають свої властивості.

Доповненням до салатів краще вибирати рослинну олію замість сметани й майонезу. Додавання в раціон рослинних продуктів в потрібній кількості збільшує шанси кожної людини поліпшити свій стан і зберегти молодість.

Варто відзначити, що кількість поживних речовин в овочах і фруктах відрізняється. Тому рекомендується складати меню на тиждень так, щоб на вашому столі була різноманітність продуктів.

До слова, липовий чай врятує від тромбів, м'язових болів і виразкового коліту.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.