Лікар розповів про простий засіб «майже від усього», який є на кухні

3 хв на прочитання24 Жовтня 2021, 12:45
Як приготувати оцтовий компрес від розтягнення

Наукові дослідження на боці народної медицини.

Доктор медичних наук Рамін Іманов розповів, чому яблучний оцет є дуже потужним цілющим тоніком – цей засіб вважається панацеєю, бо його використовують практично для всього.

Лікар розповідає, що потрібен саме непастеризований або органічний яблучний оцет, оскільки він містить «матір» — речовину, що складається з целюлози й оцтовокислих бактерій, які розвиваються при бродінні спиртових рідин.

Яблучний оцет використовують не лише в маринадах, вінегреті, харчових консервантах і салатних заправках, а й у народній медицині для лікування численних захворювань: кажуть, що він розчиняє камені в нирках, знімає алергію, мігрень, астму та нудоту, регулює рН-баланс, вбиває грибок, полегшує травлення і багато іншого. Рамін Іманов вирішив розповісти про позицію науки з цього питання.

Діабет. Науково доведено, що яблучний оцет допомагає знизити рівень глюкози. Наприклад, дослідження 11 діабетиків показало, що прийом двох столових ложок яблучного оцту перед сном знизив рівень глюкози вранці на 4-6 %. Інше дослідження показувало, що люди, які випивають 20 г оцту з 40 г води на регулярній основі, мають на 34 % нижчу глюкозу після їди.

Високий рівень холестерину. Згідно з дослідженням 2006 р., опублікованим у Medscape General Medicine, яблучний оцет допомагає знизити рівень холестерину. Дослідники з'ясували, що яблучний оцет — посилене харчування, яке збільшує рівень хорошого холестерину і знижує рівень тригліцеридів.

Кров'яний тиск і здоров'я серця. Велике дослідження показало, що люди, які вживають яблучний оцет 5-6 разів на тиждень, мають нижчі показники серцевих захворювань, ніж ті, хто не робить цього. Калій контролює рівень натрію в організмі, який допомагає в підтримці артеріального тиску в здорових межах, а також містить магній, який розслабляє стінки кровоносних судин і тим самим знижує високий кров'яний тиск.

Рак. Відповідно до одного дослідження, оцет був пов'язаний зі зниженим ризиком раку стравоходу. У недавніх дослідженнях пектин, який можна знайти в оцті, показав потенціал, допомагаючи уповільнити зростання ракових клітин в простаті.

Схуднення. Дослідження 2009 р. показало, що оцтова кислота (активний компонент яблучного оцту) призводить до придушення накопичення жирових відкладень.

Рамін Іманов розповідає і про додаткові методи використання яблучного оцту.

Також ми розповідали, чому хіміотерапія більше не знадобиться: онколог радить засіб від раку.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: