Догори
Дати відгук

Лікар розповів про мутацію коронавіруса: втрати нюху та висипань не було в Китаї

Китайці зовсім не описували, що є ураження кон’юктиви ока, в європейських країнах це трапляється

1 хв на прочитання12 Грудня 2020, 15:00
Поділитись:

Коронавірус пристосовується до наших рецепторів, змінюється симптоматика, вірус швидко мутує. На сьогодні вже маємо більше 6 тисяч його мутацій.  За словами професора кафедри інфекційних хвороб Харківського національного медуніверситету Андрія Бондаренка, вірус в Китаї та нинішній, це віруси з різними клінічними картинами.

"Що ми мали в Ухані в листопаді-грудні 2019 року і що бачимо сьогодні в європейських країнах? Інша клінічна картина. Якщо ми візьмемо відомі дані з Китаю на березень 2020-го, то не побачимо інформації про аносмію, тобто втрату нюху у пацієнтів, як і втрати смакових відчуттів. А зараз це вважається одним з основних симптомів, що розвивається при ковіді",— зауважив медик у інтерв'ю Укрінформу.

Бондаренко звертає увагу, що китайці зовсім не описували, що є ураження кон’юктиви ока, в європейських країнах це трапляється.

"В Ізраїлі взагалі видали посібник про висипання при коронавірусі. Звісно, важко сказати, висипання – це симптом, чи прояв якоїсь супутньої патології, що була в пацієнта до ковіду та проявилася під час захворювання, і в Україні ми не бачимо такої кількості якихось висипань. З другого боку, там може циркулювати інший вірус", — говорить Андрій Бондаренко.

Відомо,лідерами антирейтингу з нових випадків COVID-19 стали Київ та Одещина.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost