Лікар пояснив, як захистити свої артерії під час їжі
Слід їсти якомога більше «барвистих» продуктів
Кардіолог і фахівець зі спортивної медицини Мартін Халле пояснює, на що слід звертати увагу, готуючи їжу.
Найчастіше на внутрішньому шарі судин утворюються «шрами» та «дірки», якщо людина курить. Згодом токсичний тютюновий дим просто руйнує еластичні трубчасті утворення, зазначив професор Мартін Халле.
Перець, помідори, ягоди, огірки, а також карі та куркума: багато корисних продуктів мають насичений колір. За цим стоять так звані множинні фенольні сполуки. Вони захищають ендотеліальні клітини кровоносних судин від вільних радикалів. Тому професор Халле рекомендує їсти якомога більше «барвистих» продуктів.
Щоб зберегти судини здоровими, Халле порекомендував не відмовлятися від фізичних навантажень (особливо підуть на користь скандинавська ходьба або біг) і збалансовано харчуватися.
Нагадаємо, глобальний фонд виділив Україні $ 35,8 млн для боротьби з COVID-19.