Догори
Дати відгук

Лікар пояснив, чому у жінок збільшуються груди після вакцинації від COVID-19

Імунна реакція може викликати збільшення лімфатичних вузлів

1 хв на прочитання11 Липня 2021, 18:10
Фото: Громадське Фото: Громадське
Поділитись:

Після вакцинації від коронавірусу можуть збільшуватися лімфатичні вузли, через що груди можуть здаватися більше. Про це телеканалу NRK медичний директор Агентства з лікарських препаратів Норвегії Стейнар Мадсен після повідомлень в соцмережах про збільшення грудей після щеплення у норвежок. 

Так, нещодавно 17-річна мешканка Осло розповіла NRK, що отримала першу дозу вакцини від Pfizer «пару тижнів назад», після чого помітила, що її груди стали на розмір більшими.

«При вакцинації приблизно у 10% жінок можливе збільшення лімфатичних вузлів у пахвовій западині», - сказав Мадсен. За його словами, він чув про такі випадки в США.

Однак, за словами головного лікаря центру діагностики грудей при лікарні Нордланд в Буді Генріха Бакманна, цей ефект короткостроковий: лімфовузли відновляться через кілька тижнів. Він також вказав, що лімфатичні вузли збільшуються на тій стороні тіла, куди робили укол.

У норвезькому представництві Pfizer заявили, що не чули про випадки зростання грудей у тих, хто зробив щеплення, але допустили, що «імунна реакція може викликати збільшення лімфатичних вузлів».

Нагадаємо, що в Україні черговий рекорд.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.