Догори
Дати відгук

Лікар назвав найбільш шкідливі алкогольні напої для серцево-судинної системи

Найменш шкідливим алкогольним напоєм можна назвати вино.

1 хв на прочитання15 Лютого 2022, 08:11
Алкоголь Алкоголь
Поділитись:

Як би ми не прагнули пити “помірковано”, алкоголь діє на кожну клітину тіла і їй шкодить. Алкоголь збільшує ризик деменції, раку підшлункової, стравоходу, печінки, прямої кишки, молочної залози. Люди, які надмірно споживають алкоголь, мають вищі ризики серцево-судинних хвороб, гіпертензії та абдомінального ожиріння.

Алкоголь у великих кількостях загалом надає руйнівний вплив на організм. Особливо страждають серцево-судинна система, нирки, печінка та травна система. Однак коньяк, пиво та ігристі вина є найбільш шкідливими з усіх алкогольних напоїв.

Регулярне вживання коньяку призводить до порушення вуглеводного та жирового обмінів. Цей напій вважається одним із найбільш висококалорійних. Крім того, при перевищенні дози в 80 мл коньяк має судинозвужувальний ефект, розповів лікар-терапевт і кардіолог Рустем Османов.

Пиво у великих кількостях навантажує нирки та агресивно впливає на слизову оболонку шлунка та підшлункової залози. При тривалому вживанні цей алкогольний напій сприяє розвитку захворювань ендокринної системи, порушення репродуктивної функції, гормональних розладів. У спеку пиво негативно впливає на печінку.

Алкогольні коктейлі містять велику кількість цукру. Тому при частому вживанні вони сприяють, крім іншого, цукровому діабету та ожирінню, попереджає Рустем Османов. Те саме стосується і ігристих вин, що включають багато цукру. Вони також негативно впливають на роботу печінки та підшлункової залози.

Найменш шкідливим алкогольним напоєм можна назвати вино, вважає Рустем Османов.

"У помірних кількостях вино розріджує кров, розширює судини, у середземноморській дієті його рекомендують для профілактики серцево-судинних захворювань", - сказав лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.