Лікар назвав харчові звички, які провокують появу тромбів

1 хв на прочитання01 Квітня 2022, 18:00
Фото ілюстративне

М’ясні продукти краще вживати у відвареному вигляді.

Лікар-терапевт, кардіолог Володимир Пірожніков зазначив, що тромби можуть виникнути у людини, яка звикла харчуватися жирною та вуглеводною їжею. Важливо дотримуватись балансу білків, жирів та вуглеводів і не зловживати шкідливими стравами.

“Небезпечне надмірне вживання простих вуглеводів та цукру, які у чималих обсягах міститься в соусах, напівфабрикатах та знежирених продуктах”, - наголосив медик.

На думку лікаря, причиною тромбозу може стати і зловживання маргарином та копченими ковбасами. М’ясні продукти краще вживати у відвареному вигляді, зазначив лікар.

“Особливим пунктом хочеться виділити свинячу та яловичу печінку. У цих продуктах міститься багато вітамінів групи К, які погано впливають на згортання крові та підвищують ймовірність виникнення тромбів. Тому їх теж варто обмежити", - додав медик.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: