Догори
Дати відгук

Лікар Комаровський розповів, як COVID-19 доводить людей до психлікарні (відео)

У деяких пацієнтів з'являється депресія, синдром панічних атак і спроби суїциду

2 хв на прочитання15 Грудня 2020, 19:37
Поділитись:

Педіатр Євген Комаровський стверджує, що третина людей, яка перехворіла на ковід є проблеми з психікою. Таким людям потрібно більше стежити за своїм психічним здоров'ям. Про це він повідомляє на своєму каналі в YouTube.

"За даними досить великої кількості клінік, щонайменше 30% пацієнтів, які мають середні та важкі форми коронавірусної інфекції, мають проблеми з психікою. Тут і депресія, і синдром панічних атак і спроби суїциду", - говорить лікар. 

Причиною такого стану Комаровський назвав вплив коронавірусу на мозок людини і її страхи.

"Треба розуміти, що вся ця ситуація з психозом вона дуже активно підтримується усіма без винятку засобами масової інформації, заявами влади, обмеженнями. Тобто ми всі перебуваємо у стані страху і залякування, що, звісно, не сприяє нашому психічному здоров'ю. Це проблема, однозначно, пов'язана з безпосереднім впливом коронавірусу на структуру головного мозку, так і з інформацидом, я б так сказав, і політичною активністю", - сказав медик.

Відомий педіатр вважає, що треба зробити психологічну реабілітацію для таких людей. 

"І це повинна бути ціла державна програма психологічної реабілітації та визначені препарати та санаторії-профілакторії, де б людина могла подихати свіжим повітрям, і звісно, у кожному стаціонарі має бути профілактика суїциду і контроль, щоб люди не повипадали з вікон. Потрібно робити решітки на вікна. Тема дуже актуальна і потребує міжнародного протоколу з профілактики й лікування ось цього всього спектру проблем", - підсумував лікар.

Нагадаємо, стало відомо, кого провакцинують від коронавірусу безкоштовно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.