Лікар-дієтолог розповіла, які овочі при вживанні їх у сирому вигляді призводять до сечокам’яної хвороби

1 хв на прочитання29 Травня 2022, 16:30

Для безпечного і корисного вживання їх можна готувати на пару.

Лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла про проблеми зі здоров’ям, які можуть провокувати овочі в сирому вигляді. При вживанні деяких рослинних продуктів може початися розвиток сечокам’яної хвороби, пише lhealth.info.

Даний недуга може бути спровокований шпинатом, руколою, редискою і капустою. Вживання їх в сирому вигляді, може привести до того, що в організмі почне утворюватися оксалатний камінь.

Саме він є головною причиною сечокам’яної хвороби. Вона з’являється через порушення вироблення гормонів щитовидної залози.

Світлана Фус радить не вживати названі овочі у великій кількості в сирому вигляді. Тим не менш, вона вказує, що ці продукти не обов’язково запікати або тушкувати. Для безпечного і корисного вживання їх можна готувати на пару. В омлет, наприклад, можна додавати шпинат.

Проте, у кожної людини можуть бути свої особливості організму. Щоб не нашкодити здоров’ю, потрібно проконсультуватися з лікарем і визначити раціон.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: