Лікар-дієтолог назвав продукти, які можуть знизити ризик хвороб серця та підвищити імунітет
Більшість людей не отримують достатньої кількості фолієвої кислоти
Багато продуктів на полицях магазинів «підвищують» або «підтримують» імунітет. Але концепція такого посилення імунітету не має наукового обґрунтування, оскільки теоретичне підвищення імунітету є фактичним збільшенням кількості імунних клітин в організмі.
Хвороба серця й ослаблена імунна система можуть призвести до різного роду ускладнень зі здоров’ям і скоротити тривалість життя, але зміна дієти може мати величезне значення.
Лікар-дієтолог Піксі Тернер виступає за екологічно чисту листову зелень, яка може принести безліч переваг: від підвищення рівня енергії, до мінімізації серцевих захворювань і підвищення імунітету.
«Шпинат є гарним джерелом фолієвої кислоти», — зазначила Тернер, додавши, що дефіцит цієї поживної речовини може призвести до анемії, спричиненої дефіцитом фолієвої кислоти. Цей стан «може викликати у вас відчуття втоми та нестачі енергії», — пояснила вона. — Останнє Національне дослідження з дієти та харчування (NDNS) показує, що більшість людей не отримують достатньої кількості фолієвої кислоти».
Анемія, спричинена недостатністю фолієвої кислоти, може проявлятися таким чином згідно зі списком Johns Hopkins Medicine:
- Бліда шкіра.
- Зниження апетиту.
- Дратівливість.
- Брак енергії або легка стомлюваність.
- Пронос.
- Гладкий язик.
Жінкам, які хочуть зачати дитину, слід уникати дефіциту фолієвої кислоти.
Варто знати про нові карантинні норми та як працюватимуть школи й університети у жовтій і червоній зонах.