Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Лічені хвилини замість довгих років ув’язнення: біолог представив революційну концепцію в'язниці майбутнього

Лічені хвилини замість довгих років ув’язнення: біолог представив революційну концепцію в'язниці майбутнього

Імплантувати ув'язненим «спогади» про їхні злочини, які показують погляд жертви.

3 хв на прочитання28 Червня 2024, 14:17
Зображення: Хашем Аль-Гайлі Зображення: Хашем Аль-Гайлі
Поділитись:

Біолог представив концепцію в'язниці майбутнього, яка, як він стверджує, прискорить звільнення злочинця за лічені хвилини, а не за роки чи десятиліття. Про це розповідає Daily Mail.

Розробка під назвою Cognify передбачає імплантацію в мозок людини синтетичних спогадів про скоєний злочин, але з погляду жертви.

Система може включати в себе VR-пристрій, що відображає згенеровані штучним інтелектом кадри злочину, в поєднанні з мозковим імплантатом, який викликає емоційні стани, такі як докори сумління чи жаль — почуття, які деякі люди не можуть викликати самостійно.

Концепція, розроблена Хашемом Аль-Гайлі, забезпечить довготривалий ефект від терапевтичного сеансу, зробивши спогади постійними.

Хоча чиновники вже давно заявляють, що в'язниця утримує правопорушників від майбутніх злочинів, понад 100 досліджень, проведених у 2021 році, показали, що вона не запобігає повторному скоєнню злочинів.

З огляду на це Аль-Гайлі вважає, що розроблена ним в'язниця допоможе злочинцям вчитися на своєму минулому.

Складні, яскраві та реалістичні спогади створюються в режимі реального часу за допомогою контенту, згенерованого штучним інтелектом.

Хоча реабілітація триватиме кілька хвилин, злочинцеві це здаватиметься роками.

«У свідомості злочинця час буде текти повільніше, ніж у реальному житті, що змусить його пережити роки», — йдеться у відеоролику.

Залежно від тяжкості злочину та терміну покарання, спогади можуть бути адаптовані до реабілітаційних потреб кожного суб'єкта.

Ув'язнені проходять сканування мозку з високою роздільною здатністю, яке створює детальну карту їхніх нейронних шляхів.

Ця карта дозволяє пристрою Cognify цілеспрямовано впливати на конкретні ділянки мозку, що відповідають за пам'ять, міркування та логічне мислення.

Ці завдання розташовані в гіпокампі, префронтальній корі, мигдалині, тім'яній частці та передній поясній корі.

Пристрій починає працювати, показуючи ув'язненому згенеровані штучним інтелектом спогади про його злочини, які можуть включати домашнє насильство, злочини на ґрунті ненависті та дискримінації, розтрату, інсайдерську торгівлю, крадіжки та шахрайство.

Окрім візуальних ефектів, технологія може також стимулювати фізичну реакцію, дозволяючи злочинцю відчути біль і страждання, яких зазнала його жертва.

Шестихвилинний і 22-секундний кліп, розміщений в акаунтах Аль-Гаї в соціальних мережах, починається з вигляду білої кімнати з 19 капсулами на стіні.

Cognify Хашем Аль Гайлі Ув’язнення Реабілітація Імплантація Штучна пам'ять
Зображення: Хашем Аль-Гайлі

Капсули відкриваються, щоб показати чоловіків, які стоять усередині кожної з них, з пристроєм Cognify на голові, дисплеєм на очах і навушниками на вухах — занурюючи їх у спогади, згенеровані штучним інтелектом.

«Штучні спогади, імплантовані пристроєм Cognify, будуть легко інтегровані в наявні нейронні мережі мозку, запобігаючи когнітивному дисонансу та гарантуючи, що суб'єкт переживає спогади так, ніби вони справжні», — йдеться в ролику.

Поки ув'язнені переживають яскраві спогади про свої злочини, центральний комп'ютер збирає дані, щоб зрозуміти, що змушує людей здійснювати такі злочини.

Однак у відео зазначається, що Cognify «матиме зашифроване сховище для зберігання конфіденційної інформації про ув'язнених і даних про їхню реабілітацію».

«Концепція Cognify може революціонізувати систему кримінального правосуддя, значно зменшивши потребу в тривалому ув'язненні та пов'язаних із ним витратах», — ідеться в концептуальному відеоролику.

Традиційні в'язниці потребують значних бюджетних коштів на будівництво, утримання, персонал і догляд за ув'язненими, включаючи харчування, охорону здоров'я та реабілітаційні програми.

Заміна тривалих термінів ув'язнення на короткострокову інтенсивну реабілітацію шляхом імплантації штучної пам'яті може значно зменшити витрати на утримання в'язниць та підтримку ув'язнених, ідеться у відео.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Процес відшкодування вартості проїзду пільговим категоріям
На Полтавщині планують цифровізувати процес відшкодування вартості проїзду пільговим категоріям
2 хв на прочитання2 години тому
До Польщі наближаються тигрові комарі, що можуть передавати небезпечні захворювання
До Польщі наближаються тигрові комарі, що можуть передавати небезпечні захворювання
1 хв на прочитання3 години тому
Чоловік став посмертним донором серця та нирок для трьох людей
У лікарні на Одещині 41-річний чоловік став посмертним донором серця та нирок для трьох людей (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Отримання доглядових послуг
Фото ілюстративне
Родини захисників та захисниць, які отримали складні поранення чи інвалідність можуть скористатися доглядовими послугами
2 хв на прочитання8 годин тому
На кордоні з Угорщиною на Закарпатті викрили псевдоінваліда
1 хв на прочитання10 годин тому
Сколіоз: невидимий ворог здоров'я - поради експерта до Всесвітнього дня боротьби зі сколіозом
5 хв на прочитання11 годин тому
Доступний та дешевий овоч виявився корисним для серця
1 хв на прочитання15 годин тому
Дієтологиня назвала популярний напій, який знижує холестерин
1 хв на прочитанняВчора