Легендарний рецепт: хрумкі огірки з кетчупом, від яких всі будуть в захваті

2 хв на прочитання19 Липня 2023, 13:00

Такі огірочки завжди виходять дуже смачними й пікантними.

Огірки з кетчупом - це незвичайний варіант овочевий заготовки на зиму. Овочі в цьому рецепті можна зробити гострими або ніжними на смак. Такі огірки виходять хрусткими і дуже смачними, а приготувати їх зможуть навіть новачки в консервації.

Хрумкі огірочки з кетчупом "Чилі"

Огірки вимити та залити холодною водою на 4 години, періодично її міняючи.

Банки і кришки помити й стерилізувати зручним способом.

У підготовлені літрові банки на дно викласти нарізаний кріп, листя хрону, перець гострий на смак, 2-3 лаврові листки, 5-6 штук перцю чорного горошком, 2 зубчики часнику.

Розкласти в банки щільними рядами огірки. Залити киплячу воду, закрити кришками й залишити на столі на 20 хвилин. Як мине вказаний час, вилити охололу воду.

Готуємо розсіл. У невелику каструлю влити 6 стаканів окропу, додати 1 склянку цукру, 2 столові ложки солі, пакет томатного кетчупу "Чилі" та 1 стакан оцту. Все перемішати, поставити на вогонь і довести розсіл до закипання.

Отриманим розсолом залити огірки й закрутити (або закрити) кришки. Потім укутати банки з огірками ковдрою до охолодження.

Огірки з кетчупом "Чилі" без стерилізації

Рецепт розрахований на 3-літрові банки. На дно банки покласти по 1 парасольці кропу, по 1 зубчику часнику, по 3 горошинки перцю.

Огірки попередньо помити й замочити у воді на 4 години, дістати, розкласти по банках. Закип'ятити воду, залити огірки, дати їм постояти 3-5 хвилин і злити воду.

Знову закип'ятити нову, чисту воду й залити нею огірки, дати постояти 15 хвилин. Потім воду злити в каструлю, додати сіль, цукор, кетчуп "Чилі" та закип'ятити. Маринад має добре закипіти, після чого влити оцет. Залити маринадом огірки.

Закатати чистими стерилізованими кришками. Зберігати у прохолодному місці.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: