- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2023
- Легендарний рецепт: хрумкі огірки з кетчупом, від яких всі будуть в захваті
Легендарний рецепт: хрумкі огірки з кетчупом, від яких всі будуть в захваті
Такі огірочки завжди виходять дуже смачними й пікантними.
Огірки з кетчупом - це незвичайний варіант овочевий заготовки на зиму. Овочі в цьому рецепті можна зробити гострими або ніжними на смак. Такі огірки виходять хрусткими і дуже смачними, а приготувати їх зможуть навіть новачки в консервації.
Хрумкі огірочки з кетчупом "Чилі"
- Огірок - 2 кг
- Вода - 6 ст.
- Цукор - 1 ст.
- Оцет (9%) - 1 ст.
- Сіль - 2 ст. л.
- Кетчуп "Чилі" - 1 пакет (300 г)
- Кріп - 1 пучок
- Хрін (листя) - 1 пучок
- Перець чилі зелений - за смаком
- Часник (на літрову баночку) - 2 зубчики
- Лист лавровий (на літрову банку) - 2 шт.
- Перець чорний горошком (на літрову банку) - 5 шт.
Огірки вимити та залити холодною водою на 4 години, періодично її міняючи.
Банки і кришки помити й стерилізувати зручним способом.
У підготовлені літрові банки на дно викласти нарізаний кріп, листя хрону, перець гострий на смак, 2-3 лаврові листки, 5-6 штук перцю чорного горошком, 2 зубчики часнику.
Розкласти в банки щільними рядами огірки. Залити киплячу воду, закрити кришками й залишити на столі на 20 хвилин. Як мине вказаний час, вилити охололу воду.
Готуємо розсіл. У невелику каструлю влити 6 стаканів окропу, додати 1 склянку цукру, 2 столові ложки солі, пакет томатного кетчупу "Чилі" та 1 стакан оцту. Все перемішати, поставити на вогонь і довести розсіл до закипання.
Отриманим розсолом залити огірки й закрутити (або закрити) кришки. Потім укутати банки з огірками ковдрою до охолодження.
Огірки з кетчупом "Чилі" без стерилізації
- Огірки - 2 кг
- Кетчуп - 6 ст.л.
- Сіль - 3 ст.л.
- Цукор - 2 ст.л.
- Оцет - 75 мл
- Перець горошком - 9 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Кріп - 3 г
Рецепт розрахований на 3-літрові банки. На дно банки покласти по 1 парасольці кропу, по 1 зубчику часнику, по 3 горошинки перцю.
Огірки попередньо помити й замочити у воді на 4 години, дістати, розкласти по банках. Закип'ятити воду, залити огірки, дати їм постояти 3-5 хвилин і злити воду.
Знову закип'ятити нову, чисту воду й залити нею огірки, дати постояти 15 хвилин. Потім воду злити в каструлю, додати сіль, цукор, кетчуп "Чилі" та закип'ятити. Маринад має добре закипіти, після чого влити оцет. Залити маринадом огірки.
Закатати чистими стерилізованими кришками. Зберігати у прохолодному місці.