Догори
Дати відгук

Київська областна рада створила пам'ятку природи для охорони рідкісної червонокнижної рослини-брандушки

Це місце вже більше 100 років було відомо ботанікам.

1 хв на прочитання06 Березня 2024, 11:05
Створено пам'ятку природи для охорони червонокнижної рослини Створено пам'ятку природи для охорони червонокнижної рослини
Поділитись:

29 лютого 2024 р. Київська областна рада затвердила пам'ятку природи "Різнобарвна" для охорони рідкісної червонокнижної рослини- брандушки. Це перший в Київській області заповідний об'єкт для охорони цієї рідкісної рослини. Створений він біля м. Миронівка. Це місце вже більше 100 років було відомо ботанікам, вони написали про брандушку багато статей, але нічого не зробили для ії охорони.

Київський еколого-культурний центр ( КЕКЦ) , за підтримки депутата Київської областної ради, голови Екологічної комісії Київської областної ради Романа Титикало, розробив проектну документацію для заповідання популяції цієї брандушки і нарешті вона взята під охорону.

Брандушка різнобарвна, або брандушка різнокольорова — багаторічна рослина родини пізньоцвітових. Вид занесений до Червоних книг України, Молдови, Росії. Декоративна і лікарська культура.

Основна загроза рослині - антропогенна трансформація місць, де вони ростуть, випасання худоби в зимовий період, розорювання степів та лісорозведення на степових ділянках, надмірне рекреаційне навантаження, збирання з метою продажу, викопування бульбоцибулин.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.