Догори
Дати відгук

Київ — в десятці міст з найвищим показником забруднення повітря у світі

Столиця — четвертий день поспіль у десятці міст світу з найбруднішим повітрям

1 хв на прочитання19 Лютого 2021, 11:35
Столиця — четвертий день поспіль у десятці міст світу з найбруднішим повітрям. Фото: Igor Asaulenko Столиця — четвертий день поспіль у десятці міст світу з найбруднішим повітрям. Фото: Igor Asaulenko
Поділитись:

Як свідчать дані порталу Iqair, що відстежує рівень забруднення повітря в режимі реального часу, станом на 11:00 столиця України була на 7-му місці в рейтингу.

Індекс Києва становить 157 за норми 50. Рівень забруднення повітря у столиці характеризується як «дуже шкідливий».

Лідерами антирейтингу є Лахор (Пакистан), Делфі (Індія) та Кабул (Афганістан)

Столиця — четвертий день поспіль у десятці міст світу з найбруднішим повітрям

За такого рівня атмосферного забруднення людям із захворюваннями органів дихальної системи радять одягати респіратори, у приміщеннях закривати вікна та вмикати очищувачі повітря, а також уникати спортивних занять на вулиці.

Нагадаємо, що вчора, 18 лютого, Київ був на 11-му місці рейтингу із забруднення повітря.  17 лютого, в Києві  також зафіксували один із найвищих показників забруднення повітря у світі. Станом на 10:30 столиця України  посідала 8-ме місце в рейтингу,  з індексом 155 пунктів.

Тим часом днями Верховна Рада провалила екологічний закон про забруднення повітря. Законопроєкт направили до профільного комітету, щоб той підготував його до повторного першого читання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко