Догори
Дати відгук

Кияни можуть лишитися без тепла та газу

Постачання газу до котелень та будинків у столиці може бути припинено найближчим часом

1 хв на прочитання06 Березня 2020, 13:55
Pixabay Pixabay
Поділитись:

Постачання газу до котелень та будинків у столиці може бути припинено. Про це інформує GreenPost із посиланням на повідомлення ТОВ "Оператор газотранспортної системи України".

"Відповідно до кодексу ГТС оператор ГТС повинен припинити транспортування газу до мереж "Київгазу", що в результаті спричинить зупинку газопостачання для всіх споживачів в столиці", - підкреслюють в  ОГТСУ.

В компанії, яка займається транспортуванням газу через магістральні газопроводи, звинувачують у виникненні конфлікту АТ "Київгаз", яке є оператором газорозподільної мережі в столиці.

ОГТСУ уточнюють, що у грудні 2019 р. надіслали до "Київгазу" проект договору транспортування газу для підписання.

"Однак у відповідь оператор отримав відредагований варіант угоди разом з протоколом розбіжностей, які докорінно змінюють типовий договір і тим самим створюють дискримінаційні умови по відношенню до інших учасників ринку", - стверджується у заяві ОГТСУ.

Станом на сьогодні "Київгаз" залишається єдиним серед всіх 44 операторів газорозподільних мереж в Україні, який не уклав договір на транспортування газу з оператором ГТС, як це передбачено кодексом ГТС та законом "Про ринок природного газу".

В ОГТСУ також повідомили про звернення до Національної комісії регулювання енергетика та комунальних послуг зі скаргою на дії "Київгазу".

GreenPost нагадує, що раніше комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних вирішив перевірити якість газу, який постачається у дома мешканців України. Рішення прийнято через багаточисельні скарги на низьку калорійність згоряння газу у конфорках.  

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.