Догори
Дати відгук

Кияни дихають повітрям з підвищеним вмістом продуктів горіння

1 хв на прочитання20 Серпня 2020, 16:45
pixabay pixabay
Поділитись:

У зв'язку з тим, що за останню добу в екосистемах Києва зафіксовано п'ять осередків горіння трав'яного настилу загальною площею 5,167 га  (ліквідовані) в атмосферному повітрі Києва в останні дні підвищився вміст продуктів горіння.  

Як повідомляє  КМДА, посилаючись на дані  Центральної геофізичної обсерваторії ім.Бориса Срезневського, з 19 серпня в повітрі Києва зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій.

Зокрема, діоксиду сірки на площах Бессарабській, Деміївській, бульварі Лесі Українки, проспекті Науки, а також діоксиду азоту та формальдегіду - на площах Бессарабській і Деміївській, проспекті Оболонському, бульварі Лесі Українки.

Як ідеться у повідомленні КМДА,  погодні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі: "Спостерігається область високого тиску з антициклонічним характером погоди, характеризується слабким вітром. Дані погодні умови перешкоджають змішуванню атмосферних шарів повітря і сприяють накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі". 

Також у Києві спостерігається високий рівень пожежної небезпеки, і все частіше виникають пожежі в екосистемах. Пов'язано це з високою температурою в приземному шарі повітря і початком спалювання сухої рослинності населенням.

Додамо, на місцевих виборах більшість кандидатів   спробують маніпулювати екологічною стурбованістю українців.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко