Догори
Дати відгук

Китайські вчені навчилися отримувати м'ясо зі стовбурових клітин тварин

1 хв на прочитання25 Листопада 2019, 16:26
Поділитись:

Як повідомляє Нанкинський сільськогосподарський університет (провінція Цзянсу), наукова група під керівництвом професора Чжоу Гуанхуна змогла зібрати п'ять грам м'яса після культивування стовбурових клітин свині протягом 20 днів.

За інформацією Китайської асоціації співробітників сільськогосподарських наук, виведення м'яса зі стовбурових клітин тварин було здійснено в країні вперше.

Наявне штучне м'ясо відноситься до харчових продуктів рослинного походження. Воно проводиться, як правило, шляхом вилучення білків із соєвих бобів, гороху, пшениці та інших видів овочів і зернових.

На відміну від рослинного замінника м'ясних продуктів, м'ясо, отримане зі стовбурових клітин, має відповідне свинячому фаршу будову і забарвлення.

За словами Чжоу Гуанхуна, поки рано говорити про постачання культивованого м'яса на ринок. Для цього необхідно в першу чергу провести оцінку безпеки і вирішити проблему великомасштабного виробництва.

«Рослинне» м'ясо вже є на ринку. Американська компанія Impossible Foods Inc. на II Китайській міжнародній імпортній виставці ЕКСПО, яка відбулася на початку листопада в Шанхаї, також представила відвідувачам штучне м'ясо і висловила надію на поставки своєї продукції на китайський ринок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.