Догори
Дати відгук

Китай вперше випробує на людях нову вакцину від COVID-19

Вона створена на основі клітин тіл комах

1 хв на прочитання26 Серпня 2020, 12:33
Фото: pixabay.com Фото: pixabay.com
Поділитись:

У Китаї дали згоду на перші клінічні випробування вакцини проти коронавірусу на пацієнтах. Про це повідомили представники Західно-китайської лікарні при Сичуаньському університеті.

“Це буде перше в країні випробування на людях вакцини від COVID-19, виготовленої з клітин комах. Вона призначена для активації антитіл проти певних ділянок на білку вірусу SARS-CoV-2, який викликає це захворювання”, - сказав розробник Вей Юйцюань

Раніше вакцину вже протестували на тваринах. Звіт про ці випробування оприлюднили 29 липня у журналі Nature. 

Нагадаємо, що наприкінці червня китайська компанія China National Biotec Group (CNBG), що розробляє відразу дві вакцини проти нового коронавірусу, повідомила про оптимістичні результати попереднього тестування однієї з них на людях.

У липні розроблена вакцина отримала шквал критики. Дослідження показали, що вона не захищає від коронавірусу літніх людей. 

А вже у серпні державна фармакологічна компанія КНР Sinopharm оголосила, що одна доза її експериментальної вакцини від коронавірусу буде коштувати тисячу юанів. Це приблизно 145 доларів. Таким чином, вартість китайського препарату у 36 разів вища ніж у випадку вакцини, яку розробляє Оксфордський університет.

Як писав GreenPost, 11 серпня президент Росії Володимир Путін заявив, що в країні розробили вакцину від COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.