Догори
Дати відгук

Кирило (Гундяєв) порівняв коронавірус і віру в Бога: хто не вірить — той дурний

За його словами, люди, які не вірять у хворобу та нехтують медичними приписами, — дурні.

1 хв на прочитання06 Січня 2021, 16:48
Поділитись:

Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кирило (Гундяєв) у проповіді в середу порівняв невіру в коронавірус нового типу з невірою в Бога. 

«Дуже небезпечно, коли люди не вірять в Бога, смертельно небезпечно. Так само, як сьогодні небезпечно, якщо люди не вірять в поширення інфекції та не захищають себе від цієї інфекції», — сказав Кирило.

За його словами, люди, які не вірять у хворобу та нехтують медичними приписами, дурні.

Кирило закликав віруючих під час пандемії не забувати про дотримання запобіжних заходів під час відвідування храмів і не нехтувати вимогами влади, пов'язаними з пандемією.

В ході першої хвилі пандемії навесні 2020 року багато ультраконсервативних священників і єпископів у Росії відмовлялися визнавати небезпеку проблеми та вводити обмеження у своїх парафіях.

До слова, рік тому Всесвітня організація охорони здоров'я отримала інформацію про нову інфекційну хворобу, збудник якої тоді був ще невідомий. За рік наука отримала безпрецедентно багато знань про коронавіруси SARS-CoV-2 і представила кілька вакцин проти нього. Однак на деякі питання все ще немає відповідей. Лише версії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.