Догори
Дати відгук

Квітневі заморозки пошкодили посіви ярих культур

1 хв на прочитання11 Травня 2020, 09:57
Поділитись:

Заморозки, які були у квітні, призвели до пошкодження посівів ярого ячменю, гороху та буряків. Про це свідчать дані аналітичної довідки від Національної академії аграрних наук України, пише agronews.ua.

У повідомленні йдеться, що за даними Укргідрометеоцентру у квітні 2020 р. було зафіксовано рекордно велику кількість днів із заморозками у повітрі, на поверхні ґрунту та висоті 2 см від поверхні ґрунту, які подекуди на окремих полях призвели до часткового пошкодження посівів ячменю ярого, гороху та буряків цукрових.

За інформацією науковців, дефіцит опадів, низька відносна вологість повітря та недостатні запаси вологи у ґрунті, які спостерігали впродовж березня-квітня, були несприятливими факторами для всіх сільськогосподарських культур і сприяли виникненню на території країни повітряної посухи.

Погодні умови кінця третьої декади квітня – першої декади травня виявилися сприятливими для росту та розвитку зернових культур, забезпечивши суттєве покращення загального стану посівів за рахунок опадів, які пройшли у цей період.

Проте весняні приморозки ушкодили значно послаблені посухою посіви озимої пшениці та озимого ріпаку.

Як не заморозки, то засуха: від засухи в південних регіонах Україна втратила 234 тис. га посівів озимих.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.