Квашена капуста, тушкована з грибами та квасолею — ця страва є втіленням традиційного смаку, який зберігається протягом багатьох поколінь. Раз приготувавши її за цим рецептом, ви захочете насолодитися нею й після того, як закінчиться піст.
Інгредієнти:
капуста квашена — 200 г;
печериці — 200 г;
квасоля консервована — 200 г;
цибуля ріпчаста — 70 г (0,5 шт.);
томатна паста — 30 г;
лавровий лист — 1 шт.;
олія — 40 мл (3 ст. ложки);
сіль — дрібка (за смаком);
перець чорний мелений — 2 дрібки.
Приготування.
З консервованої квасолі злити рідину.
З капелюшків печериць зняти шкірку, з ніжок зчистити забруднення. Нарізати гриби тонкими пластинками.
Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками.
У сковороді розігріти олію і перекласти у неї підготовлені цибулю та гриби.
На сильному вогні, часто перемішуючи, обсмажити цибулю з грибами 5 хвилин. У процесі обсмажування гриби з цибулею трохи підсолити.
Потім квашену капусту відтиснути від розсолу, перекласти у сковороду.
Відразу додати томатну пасту, лавровий лист, чорний мелений перець.
Влити в сковороду воду (120 мл), накрити кришкою і тушкувати капусту 18-20 хвилин на повільному вогні, кілька разів перемішавши за цей час.
До капусти додати консервовану квасолю.
Перемішати та тушкувати капусту під кришкою ще 3 хвилини.
Сковороду з готовою стравою зняти із плити.
Квашена капуста, тушкована з грибами та квасолею, готова!
Така капуста з успіхом виконає роль гарніру, а також стане чудовою самостійною стравою.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.