Курячі стегенця в маринаді, запечені з апельсинами: несподіваний рецепт

2 хв на прочитання12 Травня 2024, 12:20
Фото: «Їжа легко»

Це поєднання продуктів здивує результатом.

Курячі стегенця в маринаді, запечені з апельсинами — це несподіване поєднання продуктів, яке здивує результатом.

Інгредієнти:

курячі стегенця — 650 г (4 шт.);

апельсин — 270 г (1 шт.);

соєвий соус — 25 мл (2 ст. ложки);

соус теріякі — 30 мл (2 ст. ложки);

мед — 50 г (2 ст. ложки);

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

приправа для курки — 0,5 ч. ложки (або до смаку).

Приготування.

Курячі стегенця вимити й обсушити паперовим рушником. Апельсин ретельно вимити.

Розрізати апельсин навпіл. Із половини вичавити сік. Можна скористатися сокочавилкою.

Підготувати інгредієнти для маринаду: соєвий соус, соус теріякі, сіль, чорний мелений перець, сік із половини апельсина, мед і приправу до курки.

З'єднати їх у глибокій мисці та ретельно перемішати до однорідної консистенції. Маринад готовий.

Курячі стегенця викласти у відповідну посудину й залити приготованим маринадом, перемішати для його рівномірного розподілу.

Посудину з курячими стегенцями в маринаді накрити й помістити в холодильник на 30-60 хвилин. (Можна маринувати і довше — що довше м'ясо птиці маринується, то глибше спеції проникають усередину.)

Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.

Викласти курячі стегенця у форму для запікання (у мене — антипригарна).

Половину апельсина, що залишилася, нарізати тонкими кружальцями.

Кружальця апельсина викласти на курячі стегенця. Отруїти форму із заготівлею в розігріту до 180 °С духовку, запікати стегна 30-40 хвилин. Повинна утворитися золотиста скоринка.

Запечені курячі стегенця з апельсинами у пікантному маринаді готові. Потрібно трохи остудити і подавати разом із печеними апельсинами.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: