Курячі стегенця в маринаді, запечені з апельсинами — це несподіване поєднання продуктів, яке здивує результатом.
Інгредієнти:
курячі стегенця — 650 г (4 шт.);
апельсин — 270 г (1 шт.);
соєвий соус — 25 мл (2 ст. ложки);
соус теріякі — 30 мл (2 ст. ложки);
мед — 50 г (2 ст. ложки);
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
приправа для курки — 0,5 ч. ложки (або до смаку).
Приготування.
Курячі стегенця вимити й обсушити паперовим рушником. Апельсин ретельно вимити.
Розрізати апельсин навпіл. Із половини вичавити сік. Можна скористатися сокочавилкою.
Підготувати інгредієнти для маринаду: соєвий соус, соус теріякі, сіль, чорний мелений перець, сік із половини апельсина, мед і приправу до курки.
З'єднати їх у глибокій мисці та ретельно перемішати до однорідної консистенції. Маринад готовий.
Курячі стегенця викласти у відповідну посудину й залити приготованим маринадом, перемішати для його рівномірного розподілу.
Посудину з курячими стегенцями в маринаді накрити й помістити в холодильник на 30-60 хвилин. (Можна маринувати і довше — що довше м'ясо птиці маринується, то глибше спеції проникають усередину.)
Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
Викласти курячі стегенця у форму для запікання (у мене — антипригарна).
Половину апельсина, що залишилася, нарізати тонкими кружальцями.
Кружальця апельсина викласти на курячі стегенця. Отруїти форму із заготівлею в розігріту до 180 °С духовку, запікати стегна 30-40 хвилин. Повинна утворитися золотиста скоринка.
Запечені курячі стегенця з апельсинами у пікантному маринаді готові. Потрібно трохи остудити і подавати разом із печеними апельсинами.
Більше новин читайте на GreenPost.