Куряче філе в сирному соусі: що можна приготувати з грудки сиру сметани

5 хв на прочитання11 Липня 2022, 23:41

Коли Ви починаєте обсмажувати курку, то її потрібно обсмажувати на досить сильному вогні

Якщо у Вас виявилося зовсім небагато сметани, то її можна розбавити невеликою кількістю води.

Коли Ви починаєте обсмажувати курку, то її потрібно обсмажувати на досить сильному вогні і як можна швидше інакше вона стане сухою. Після того як куряче філе побіліло потрібно додати цибулю, трохи зменшити вогонь і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Бажано щоб до того моменту як Ви будите додавати сметану цибулю був майже готовий, інакше він може залишитися хрустким. Якщо є трохи зайвого часу, то краще обсмажити цибулю і куряче філе окремо. Потім перекласти їх в сотейник або сковорідку, додати спеції, сіль і сметану, довести до кипіння і тушкувати на маленькому вогні під кришкою, пише tigerdoor.ru.

Можна куряче філе більш дрібно порізати і приготувати за рецептом. А потім приготувати салат зі свіжої капусти, додати овочі і корейську моркву і загорнути все це разом з куркою в лаваш. Вийдуть невеликі буритос або щось на подобі шарм.

Ріпчасту цибулю очистити і порізати великими кубиками. Лук можна порізати кільцями, півкільцями або дрібними кубиками.

На розігрітій олії обсмажуємо куряче філе, до легкої золотистої скоринки. Філе обсмажуємо на сильному вогні протягом 3-4 хвилин.

До курки додаємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його до золотистого кольору.

Додаємо до курки сіль, чорний мелений перець і спеції за смаком. Потім додаємо сметану. Все добре перемішуємо.

Якщо у Вас мало сметани, то її можна розбавить водою або бульйоном.

Дуже цікавий смак виходить якщо до курки додати трохи каррі.

Доводимо соус до кипіння, робимо маленький вогонь і накриваємо його кришкою. Тушкуємо курку протягом 10-20 хвилин.

Уварюємо трохи сметану і знімаємо курку з вогню.

Не забувайте пробувати соус і м'ясо на смак, при необхідності додайте сіль і спеції

Готову курку подавати з рисом, картопляним пюре або будь-яким іншим гарніром на Ваш смак.

Рецепт 2: куряче філе в сметані в духовці

  1. Куряче філе - 700 гр.
  2. Сметана (25%) - 300 мл.
  3. Горілка - 100 мл.
  4. Перець болгарський - 1 шт.
  5. Перець чорний мелений
  6. Масло рослинне

обсмажуємо філе

Так як я купила свіже куряче філе, то я спочатку добре його промила під холодною проточною водою, потім обсушити і нарізати на довільні шматочки.

Після чого ставимо на середній вогонь розігрівати сковороду, наливаємо трохи рослинного масла і викладаємо обсмажувати м'ясо, постійно помішуючи до тих пір, поки воно не покриється рум'яною скоринкою (близько 10 хвилин).

В цей час швиденько очищаємо від насіння болгарський перець, моєму його, нарізаємо соломкою і додаємо в сковороду.

Слідом вливаємо горілку, солимо, перчимо до смаку і тушкуємо протягом 5 хвилин.

Ставимо розігрівати духовку до температури 150 градусів.

Після того як ми загасили м'ясо в горілці, заливаємо його сметаною, ретельно перемішуємо і відправляємо запікатися в духовку приблизно на 10-15 хвилин до тих пір, поки соус не загусне.

Рецепт 3: Куряче філе з морквою в сметані на сковороді

4 курячих філе нарізати невеликими кубиками. Моркву натерти на крупній тертці. Філе злегка обсмажити на гарячій сковороді в невеликій кількості масла, тільки до зміни кольору. Зверху викласти натерту

морква закрити кришкою і тримати на сильному вогні близько 5 хвилин.

Відкрити кришку, перемішати, влити третину склянки води. Закрити кришкою, тушкувати на слабкому вогні 7-10 хвилин. Посолити, поперчити, додати зелень (можна сушену), готову приправу для курки, чебрець.

Перемішати.

У 100 грамів сметани наточити половину чайної ложки борошна, подрібнений часниковий зубчик. Викласти сметану в сковорідку до філе і моркви, перемішати, закрити кришкою і тримати на вогні 3-5 хвилин.

Рецепт 4: Куряче філе «Ніжність» з соєвим соусом на сковороді

Готується швидко, результат відмінний !!!

1 куряче філе (близько 600 г),

приправа для курки,

3-4 ст.л. соєвого соусу,

3-4 ст.л. сметани,

рослинне масло для смаження

1.Куріное філе вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками.

2.Філе полити соєвим, додати приправу, добре перемішати, залишити на 1 годину маринуватися.

3.Обжаріть на рослинній олії 20 хв., Помішуючи. Додати сметану, перемішати, зняти з вогню.

Рецепт 5: Куряче філе з грибами в сметані на сковороді

Куряче філе наріжте невеликими шматочками. Викладіть на розігріту з рослинним маслом сковорідку, обсмажте на вогні ближче до сильного, не накриваючи кришкою, до золотистої скоринки. Дістаньте філе зі сковорідки.

Лук наріжте півкільцями, обсмажити в тому ж жирі, що смажилося куряче філе. Лук обсмажте під кришкою, до готовності. Дістаньте з сковорідки.

У цю ж сковорідку викладіть гриби, нарізані пластинками, накрийте кришкою, коли гриби пустять сік, зніміть кришку і обсмажте гриби.

Влийте 100 мл окропу, додайте куряче філе, посоліть, поперчіть, тушкуйте під кришкою, поки не википить вся рідина. Вогонь середній.

Посипте 1 ст. ложкою борошна, ретельно перемішайте. Додайте обсмажену цибулю, перемішайте, смажте всі разом, помішуючи, близько 1-ї хвилини. Влийте сметану, зменшіть вогонь до мінімуму, помішуючи, дайте м'ясу покипіти під кришкою 4-6 хвилин.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: