Куряча печінка: чим корисна і чи допомагає в разі анемії

1 хв на прочитання01 Грудня 2022, 11:00

Куряча печінка – чудове джерело поживних речовин

 

Люди поділяються на тих, хто любить курячу печінку, і тих, хто не витримує навіть її запаху. Першим пощастило більше!

"Крім того, кілька приємних бонусів: ціна та простота у приготуванні", – пише засновниця Школи Здоров'я, лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова.

Куряча печінка багата залізом, фолієвою кислотою, різними вітамінами та мінералами, незамінними жирними кислотами та білком.

"Завдяки вмісту заліза та вітамінів куряча печінка може допомогти у боротьбі з дефіцитом вітаміну B12. Результат – здоров'я крові", – додає лікарка.

Червоні кров'яні тільця вашого тіла потребують заліза та вітамінів для транспортування кисню та запобігання анемії.

Анемія виснажує ваше тіло і може викликати почуття втоми. Якщо ви регулярно вживаєте курячу печінку, анемія вам не страшна.

Печінка також містить холін, який корисний для здоров'я мозку.

Куряча печінка – дивовижне джерело білка, яке підтримує здоров'я наших м'язів і кісток.

Лікарка також поділилася рецептом смачного курячого паштету

Паштет з курячої печінки

Приготування

  1. Дрібно нашинкуйте цибулю та моркву. Підсмажте на невеликій кількості олії.
  2. Додайте печінку і залийте водою, щоб інгредієнти почали тушкуватися.
  3. Коли печінка буде готова, збийте усі інгредієнти блендером.
  4. Додайте м'яке вершкове масло  і ще раз збийте блендером. Готово!
  5. Рекомендуємо подавати із цільнозерновим хлібом. Смачного!
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: