Догори
Дати відгук

Курорти Одеси закриють, якщо кількість хворих значно зросте (відео)

Про це попередив очільник МОЗ

1 хв на прочитання30 Червня 2020, 23:31
Фото ye.ua Фото ye.ua
Поділитись:

В Україні можуть бути запроваджені додаткові обмежувальні заходи стосовно курортів, зокрема, Одеси через значне збільшення кількості інфікованих новим коронавірусом COVID-19. Для того, щоб цього не сталося і в Україні зменшилася кількість хворих, усі мають дотримуватися рекомендованих епідеміологічних правил. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє ТСН.

"Звичайно, можливо (закриття курортів, зокрема Одеси - ред.). Ми зараз спостерігаємо збільшення у деяких областях кількість зайнятих ліжок. Так, наприклад, Закарпаття — це 71%. По лікарнях першої хвилі, ми розгортаємо лікарні другої, третьої хвилі. Аналогічно, 56% - у Волинській області. Добираються до 50% - Рівненська, Вінницька, Львівська області, місто Київ. І тому ми не виключаємо, що можемо рекомендувати, тобто вводити додаткові обмежувальні заходи, щоб подолати коронавірус", - прокоментував Максим Степанов.

Крім того, очільник МОЗ вкотре наголосив на важливості дотримання соціальної дистанції, носінні масок і рукавичок, дезінфекції рук. За його словами, захворюваність на коронавірус спаде, щойно українці будуть виконувати поради МОЗ. Відповідно, після цього можна буде говорити про завершення карантину.

"Але я хочу ще раз нагадати, якщо не користуються нашими рекомендаціями, які ми даємо, ми не в змозі тоді зупинити COVID-19. Якщо користуються, у нас ріст буде значно менший і в якийсь період у нас не буде зовсім зростання захворюваності на коронавірус", - додав Степанов.

 

Нагадаємо, в Одесі люди ігнорують карантин (відео).

Крім того, після «одеського вікенду» МОЗ прогнозує зростання COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost