Догори
Дати відгук

Купуй сам або йди до пацієнтів незахищенний — хворий на COVID лікар про маски і костюми

Вітамінки С, Д3 і Цинктерал навряд чи врятують вас від пандемії

2 хв на прочитання23 Жовтня 2020, 16:21
Поділитись:

Лікар-інтерн у відділенні терапії Еліна Ясніцька, яка наразі має позитивний ПЛР до РНК COVID-19 говорить, що  лікарів ніхто не забезпечує засобами індивідуального захисту.

"Не вірте ніяким ЗМІ, лікарів ніхто не забезпечує засобами індивідуального захисту.До хвороби я працювала у відділенні терапії, яке на 90% складалося з ковідних пневмоній. Вдалося виграти для своєї групи захисні костюми, які знайшли у старшої медсестри, щитки, окуляри теж були, а ось шапочки, бахіли, рукавички, респіратори купуй сам, тому що офіційно лікарня не опорна, а значить "не ковідна", респіратори тут не знайдеш", -  написала лікарка у своєму блозі.

За її словами, безклапанний респіратор сімома поверхами нижче в лікарні коштує близько 180 грн., будь добрий, купуй засоби індивідуального захисту за свій рахунок (при зарплаті 3800 грн.) або йди незахищений до потенційно ковідним пацієнтам, "адже ти ж лікар". І лікарі змушені шукати  сайти, де можна замовити дешевше.

"Так, лікар давав клятву Гіппократа, але це не означає, що лікар безсмертний. Лікар така ж людина, як і Ви. У нього теж є сім'я, рідні та близькі, якими він ризикує, допомагаючи іншим! Коли приходить позитивний ПЛР, спочатку вкрай неприємно і страшно, а пізніше паніка відступає, і настає повна байдужість, адже більше нема чого боятися, все і так сталося", — розповідає Еліна.

Ясніцька нагадує, що респіратори повинні часто змінюватися, як і костюми, що, на жаль, не передбачено в багатьох лікарнях, як і зони обсервації (чисті і брудні відділення), без яких весь цей маскарад і переодягання не мають сенсу.

"Єдине, що впливає на перебіг цієї хвороби - це ступінь вірусного навантаження. У мене вона була достатня .. Адже я ж лікар. Я - гуманіст, і я ні в якому разі нікого не звинувачую! Але хочеться якоїсь людяності і застерегти колег про те, що вітамінки С, Д3 і Цинктерал навряд чи врятують вас від пандемії, виходячи з мого особистого досвіду", — зауважує вже хвора лікарка.

До слова, стали відомі моторошні подробиці загибелі подружжя медиків з Київської області  від COVID. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.