Кулінарний лайфхак: як почистити кілограм дрібної молодої картоплі за кілька хвилин

2 хв на прочитання20 Серпня 2023, 22:22
П’ять міфів про картоплю: вся правда про користь овоча

Це розповсюджені способи, які не потребують додаткових затрат.

Простий і швидкий спосіб очищення молодої картоплі значно полегшить кухонні клопоти. Така картопелька з кропом і вершковим маслом дуже смачна, але чистити її ніхто не любить.

Здебільшого молоду картоплю чистять так – шкірку зіскаблюють ножем, але такий спосіб довгий та після нього руки залишаються брудними як після роботи на городі. Є набагато приємніші та швидкі способи.

Як почистити дрібну молоду картоплю швидко

  1. За допомогою металевої губки. На будь-якій кухні є губка з металевою щетиною для чищення каструль та іншого посуду. Однак варто мати в запасі кілька нових чистих губок, щоб їх можна було використати для очищення молодої картоплі. Процес максимально простий: промиті картоплини треба потерти губкою з усіх боків, прибрати чорні крапки маленьким ножем або овощечисткою та промити.
  2. За допомогою кухонної солі. Метод користується популярністю, коли під рукою не виявилося губки, а чистити картоплю ножем не хочеться або вона занадто дрібна. Для чищення знадобиться упаковка кухонної солі, щільний поліетиленовий пакет або посуд, що герметично закривається. У них необхідно помістити вимиту картоплю, засипати сіллю крупного помелу, інтенсивно струсити кілька разів, після чого промити проточною водою.
  3. За допомогою сита. Цей спосіб підійде для дрібних бульб молодої картоплі. Для цього знадобиться дрібнокомірчасте сито.
  4. Його необхідно помістити в раковину під холодну воду, покласти туди картоплю та добре прокатати їх по ситу, потерти об нього клубні під напором води. Після закінчення залишається промити картоплю водою і видалити очки.

Це розповсюджені способи, які не потребують додаткових затрат. За бажанням можна придбати в магазинах рукавичками для чищення картоплі та овочів. Вони виготовляються із міцного нейлону та спандексу, які утворюють абразивний шар. Треба одягнути рукавички і під струменем проточної води протерти кожну картоплину. Рельєфна поверхня рукавичок акуратно зніме молоду шкірку, не пошкодивши картоплю.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: