Українських рестораторів закликають відмовитися від кривавого делікатесу

1 хв на прочитання10 Листопада 2020, 14:39
pixabay

Адже гусей, яких потім забивають заради печінки, годують насильницькими методами, які нагадують катування

Екоактивісти розмістили петицію, в якій просять українські заклади харчування не закуповувати та не включати в меню делікатес із гусячої печінки фуа-гра.  Ініціаторами петиції стали  зоозахисники ГО “Відкриті клітки”.

Зоозахисники кажуть, що на птахофермах, де розводять гусей, немає й мови про ненасильницьке ставлення до тварин. Для того, аби з печінки гуски зробити делікатесну страву, птаха примусово відгодовують, щоб збільшити розмір органів. 

Гусей тричі на день примусово годують надмірною кількістю їжі за допомогою шлангу, який силою застромлюють прямо в шлунок через стравохід. Потік корму настільки потужний, а кількість їжі настільки велика, що стравоходи деяких гусей не витримують і рвуться. Птахи помирають в муках. 

У тих гусей, які вижили, розміри печінки збільшуються в 10 разів. Це заважає їм рухатися й, навіть, дихати. 

До того ж, більшість гусей мешкають в тісних клітках у приміщенні, до якого ніколи не потрапляє сонячне світло. 

Станом на 10 листопада петицію із закликом відмовитися від продажу фуа-гра в тесторанах, підписали 7 тис 407 українців. 

Нагадуємо, що раніше екоактивісти розмістили петицію, в якій просять представників середнього та великого бізнесу не продавати у своїх торгівельних мережах яйця з птахоферм.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: