Догори
Дати відгук

Кремль втратив надію повернути Херсон — Bloomberg

Замість підготовки до повернення евакуйованих херсонців окупаційна влада виділяє кошти на переселення 100 тисяч осіб до РФ.

2 хв на прочитання09 Січня 2023, 18:54
Поділитись:

Найвище керівництво Росії, схоже, втратило надію найближчим часом відвоювати Херсон — єдиний обласний центр, який армії вдалося взяти під контроль за весь час вторгнення в Україну.

Замість підготовки до повернення до міста евакуйованих людей окупаційна влада, навпаки, виділяє додаткові кошти на переселення 100 тисяч осіб до Росії.

Відповідне доручення наприкінці грудня підписав прем'єр Михайло Мішустін, повідомляє Bloomberg із посиланням на непублічний документ і джерела, знайомі із ситуацією. Загалом переселення коштуватиме 175 млрд рублів із бюджету-2023, дефіцит якого, згідно з проектуванням Мінфіну, становитиме майже 3 трлн рублів.

Переселенцям з Херсона російська влада обіцяє одноразову виплату 100 тисяч рублів, а також сертифікати на житло в суб'єктах РФ. Станом на кінець грудня 11,4 тисяч осіб подали заяви на отримання сертифікатів. Загалом із Херсонської області до РФ було вивезено близько 70 тисяч осіб.

Про здачу Херсона, яку російська армія взяла під контроль у перші тижні війни, голова Міноборони Сергій Шойгу та командувач угрупуванням Сергій Суровікін оголосили 9 листопада — через місяць після того, як президент РФ Володимир Путін підписав закон про анексію чотирьох областей України.

Російські війська відійшли на лівий берег Дніпра. Це, як стверджував Суровікін, мало дозволити «тримати оборону» і «зберегти боєздатність» угруповання, крім того, звільнити «частина зусиль і засобів, які будуть задіяні для активних дій, зокрема наступального порядку, інших напрямах», нагадує російське незалежне видання The Moscow Times.

Нагадаємо також, що різдвяна промова глави РПЦ свідчить, що у Кремлі у перемогу над Україною не вірять — Гіркін-Стрєлков.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023
Більше з GreenPost