Догори
Дати відгук

ЄС підтримує гуманітарну програму "Зерно з України"

Програма Банку ARISE надає аграріям в Україні доступ до фінансування.

2 хв на прочитання01 Грудня 2023, 22:00
 Україна та її партнери започаткували ініціативу Зерно з України  Україна та її партнери започаткували ініціативу Зерно з України
Поділитись:

Як інформує прес-служба Верховної Ради України, європейські країни-партнери постійно підтримують Україну в забезпеченні продовольчої безпеки. Як розповіли  у Комітеті з питань аграрної та земельної політики, з 2022 року суттєво підвищилися ціни на зерно.  Україна та її партнери започаткували ініціативу «Зерно з України»,  мета якої полягає у підтримці українського зернового експорту, а також забезпеченні глобальної продовольчої безпеки.

Наразі відомо, що Уряд Литви виділив 2 млн євро на гуманітарну програму «Зерно з України», що реалізується Україною та її міжнародними партнерами. Це вже другий транш з боку Литви на підтримку зазначеної програми.

Також на саміті з продовольчої безпеки в Україні Норвегія планує оголосити про виділення 200 млн крон Всесвітній продовольчій програмі, включаючи гуманітарну програму «Зерно з України».

Додаткові 50 млн крон планують передати до Українського фонду Світового банку. Норвегія планує надати підтримку Україні у рамках п’ятирічної програми підтримки України. 50 млн крон планують виділити на гуманітарну програму «Зерно з України».

Додаткові 150 млн крон хочуть передати Всесвітній продовольчій програмі. Кошти мають використати для розчищення від наслідків вторгнення сільськогосподарських земель, що має допомогти аграріям якомога швидше повернутися до виробництва продовольства.

50 млн крон планують передати до Трастового фонду допомоги Україні, відновлення, реконструкції та реформ Світового банку. Сільськогосподарська програма Банку ARISE надає аграріям в Україні доступ до фінансування.

Важливо зазначити, що  ініціатива «Зерно з України» відіграє важливу роль у пом’якшенні негативного впливу війни на світовий ринок продовольства та у зміцненні спроможності України експортувати зерно, особливо до вразливих країн.

Відомо також, що у Мінагрополітики назвали обсяг намолоту зернових та олійних культур нового врожаю.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.