Догори
Дати відгук

Комунальники нищать колонію ластівок у столичному Гідропарку

Екоактивісти звернулися до Державної екологічної інспекції

2 хв на прочитання10 Червня 2020, 14:15
Автор: Ejdzej - Власна робота, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=960186 Автор: Ejdzej - Власна робота, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=960186
Поділитись:

Комунальне підприємство «Плесо» зараз проводить бетонування берега на острові Долобецький (частина столичного "Гідропарку"), який входить до регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови». Під час цих робіт важкою землерийною технікою наполовину знищена колонія берегових ластівок, які зараз годують пташенят.

Про це GreenPost повідомила прес-служба Київського еколого-культурного центру.

Місце проведення робт. Фото КЕКЦ

«Крім цього, «Плесо» на цьому березі вже знищило велику кількість дерев, а також берегової рослинності. Незрозуміло, чому такі будівельні роботи проводяться в заповідному об'єкті.  Незрозуміло, чому будівельні роботи в природі проводяться в Сезон тиші. Незрозуміло, чому не було проведено екологічного обстеження території, чому обриви з піском потрібно валити або заливати бетоном саме зараз, коли ластівки сидять на гніздах», - прокоментувала ситуацію активістка КЕКЦ Альона Нижник.

За оцінками фахівців КЕКЦ, своїми варварськими роботами зі знищення місць гніздування диких птахів керівництво «Плесо» грубо порушило ст. 39, 63 Закону «Про тваринний світ» та має нести покарання за ст. 87 Адмінкодексу України (Кодекс України про Адміністративні правопорушення – ред.).

Так вилядає ще вціліла частина колонії ластівок. Фото КЕКЦ

Екоактивісти з цього приводу звернулися зі скаргами до Державної екологічної інспекції та Комісії Київської міської ради з питань екологічної політики

GreenPost намагається отримати коментар від працівників «Плеса», але вказаний у контактних даних  телефон не відповідає.

Як ми вже повідомляли, мешканці Київщини обурені намірами НУБіП (Національного університету біоресурсів і природокористування) провести масштабні суцільні рубки під Києвом. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost