Кожен додатковий мікрограм цинку зменшує ризик смерті від COVID

2 хв на прочитання28 Жовтня 2020, 17:26

Чим показник нижче, тим вище шанси підхопити небезпечну недугу і стати жертвою важкої симптоматики.

Вчені з'ясували, що зараження і тяжкість перебігу коронавірусної хвороби залежать від рівня цинку в крові. Чим показник нижче, тим вище шанси підхопити небезпечну недугу і стати жертвою важкої симптоматики.

Результатами свого дослідження поділилися фахівці на недавній конференції Європейського товариства клінічної мікробіології та інфекційних захворювань, пише  moirebenok.ua. В процесі дослідження вчені виявили, що майже у всіх пацієнтів, що померли від хвороби, на момент потрапляння в лікарню рівень цинку в крові був набагато нижче, ніж у тих, хто видужав.

За даними дослідників, кожен додатковий мікрограм цинку зменшує ризик смерті від коронавируса на 7%. Розповідаємо, які ознаки попереджають про зниження речовини в організмі ( перевірити кількість речовини в організмі можна за допомогою здачі біохімічного аналізу крові).

Деякі ознаки, які супроводжують різні недуги, можуть свідчити про   нестачу цинку в організмі людини. Це:

Звичайно, подібні проблеми можуть говорити про різні захворювання. Саме тому при виникненні цих симптомів слід негайно звернутися за консультацією до лікаря. Всі вони свідчать про порушення в роботі організму, які можуть призвести до інфікування як коронавірусом, так і іншими вірусними захворюваннями.

Варто зазначити, що щодня кожна людина повинна отримувати не менше 12-15 міліграмів цинку. Статистика свідчить, що з їжі нам вдається отримати не більше 20-40% норми. Решту потрібно отримувати з інших джерел - наприклад, спеціальних добавок. Але з цього приводу слід консультуватися зі своїм сімейним лікарем.

Відомо, як отримати медичну допомогу при інсульті і що буде безкоштовним.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: