Коржики з твердим сиром і зеленню на сковороді готуються дуже просто і швидко. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 коржики.
Інгредієнти:
кефір — 200 мл;
борошно — +/-430 г;
сіль — ½ чайної ложки;
цукор — ½ чайної ложки;
яйця — 2 шт.;
рослинна олія — 1 столова ложка;
твердий сир — 280 г;
спеції — за смаком;
зелень — за смаком;
вершкове масло — 70 г.
Приготування.
Приготувати тісто. У миску з кефіром (кімнатної температури) додати сіль, цукор, соду, 1 яйце, олію. Добре перемішати.
Додати борошно. Замісити м'яке, еластичне тісто. Розділити тісто на 4 частини. Скачати із кожної частини колобок. Накрити рушником і відставити убік.
Приготувати начинку. Сир натерти на тертці, додати яйце, зелень, сіль. Добре перемішати. Розділити на 4 рівні частини.
Кулька тісто трохи розкотити, викласти одну частину начинки. Зібрати краї. Защипнути вгорі.
Розкотити коржик до потрібного діаметра (15-17 см).
Смажити коржики на сухій розпеченій сковороді під кришкою, по кілька разів із кожного боку.
Готовий корж щедро змастити теплим вершковим маслом.
Смачного!
Також ми розповідали про китайські листкові коржики із зеленою цибулею: простий і оригінальний рецепт.