Цінність вінегрету полягає у низькому вмісті калорій, а й у великій кількості корисних властивостей для організму.
Ось перелік переваг, якими володіє правильно приготований салат:
- покращує роботу серцево-судинної системи;
- зберігає зір;
- покращує стан шкіри, волосся, нігтів;
- регулює вагу;
- впливає на роботу шлунково-кишкового тракту;
- зміцнює імунітет та допомагає протистояти вірусам;
- забезпечує правильний внутрішньоутробний розвиток плода.
Буряк, картопля, морква, з яких готується салат, мають високий глікемічний індекс та містять велику кількість вуглеводів. Через це підвищується рівень інсуліну, що може призвести до появи цукрового діабету.
Також до складу вінегрету входять мариновані огірки та часто квашена капуста, які приготовані з використанням оцту. Він підвищує кислотність і подразнює слизову оболонку ШКТ. При патології нирок, гастриті та виразці шлунка вживати вінегрет слід з обережністю.
Більше новин читайте на GreenPost