З кожним роком рапс стає усе більш популярним в нашому краї, і ми просто не можемо не розповісти про користь і шкоду рапсової олії. Його корисні компоненти примушують промисловців боротися за посівні площі для вирощування саме цього продукту, для чого рапсова олія, в наші дні застосовується в харчуванні набагато частіше, ніж декілька десятків років назад.
Але чи так корисна рапсова олія як, припустимо, вже звична нам оливкова, соняшникова або кукурудзяна олія? Що шкідливо, а що благотворно впливає на наше здоров’я? Про це ми можемо судити вже після того, як дізнаємося детальніше про склад і дію рапсової олії на наш організм.
Саме рапсову олію стали частіше застосовувати при дієтах, оскільки її засвоюваність набагато легша, а якість на порядок вища за інші рослинні олії.
Як ви вже переконалися, рапсова олія позитивно позначається на людському здоров’ї. Але вам ще треба дізнатися про те, що не в усіх випадках рапсова олія – корисний та нешкідливий продукт, оскільки має ряд протипоказань до застосування.
Завдяки такій великій користі рапсової олії, агрономи обіцяють цьому продукту прекрасне майбутнє, в якому рапс широко використовуватиметься для виробництва рослинної олії в об’ємах, що перевищують обсяги виробництва інших харчових олій. Але сьогодні більшість домогосподарок тільки придивляються до цього продукту, оскільки шкода рапсової олії – ще не зовсім вивчена.