Корисні страви з червоного буряка: топ п’ять найкращих рецептів

3 хв на прочитання30 Грудня 2022, 21:00

За своїми властивостями овоч є одним із найкорисніших.

Червоний буряк доступний для споживача увесь рік. За своїми властивостями овоч є одним із найкорисніших. Його склад унікальний за вмістом цукрів, мінералів, вітамінів і цінних мікроелементів.

Завдяки концентрації природних антиоксидантів, буряк сприяє профілактиці онкології та анемії. Ось чому його варто споживати регулярно. Пропонуємо топ-5 цікавих рецептів страв із буряка.

Буряк по-корейськи

Інгредієнти:

Приготування:

Сирий очищений буряк натираємо довгою соломкою за допомогою терки для корейських салатів і змішуємо з часником, оцтом, сіллю та спеціями.

Нагріти олію, але не доводити до кипіння і влити в салат.

Все добре перемішати і на добу відправити корейський буряк в холодильник.

Печений буряк з сиром та родзинками

Інгредієнти:


Приготування:
Ретельно вимити буряк, обернути його фольгою і поставити в духовку, розігріту до 200 C, приблизно на 40-60 хвилин. Горіхи смажити на сковороді протягом 2 хвилин. Вимити і висушити руколу. Нарізати фету сир скибочками. Очищений і охолоджений буряк очистити від шкірки і нарізати скибочками. Покласти руколу на тарілку, покласти на неї буряк, сир і горіхи. Все це залити медом та оливковою олією.

Мільфей з буряка

Інгредієнти:

Приготування:

Буряк зварити чи запекти. Очистити, нарізати кільцями. Авокадо почистити, порізати, скласти разом з часником у блендер та зробити пюре. Додати сік лимону, подрібнену зелень, сіль, перець. Змастити кожен кружечок буряка поре з авокадо, викласти один на другий.

Бурякова ікра

Інгредієнти:

Приготування:
Буряк, моркву і цибулю почистити. З болгарського перцю видалити насіння і білу перегородку. З помідорів видалити зелену серцевину. Буряк, моркву, цибулю, перець і помідори подрібнити за допомогою блендера або пропустити через м’ясорубку. Посолити і варити на слабкому вогні 1,5-2 години, регулярно помішуючи. Наприкінці готування додати перемелений часник. Ікру розлити в чисті сухі банки і закатати кришками. Банки поставити вверх дном до повного охолодження.

Котлети з буряка в духовці

Інгредієнти:


Приготування:
Цибулину очистити,, нарізати на кубики. Буряк натерти на тертці. Змішати овочі, вбити до них яйце, додати борошно і приправи. Повинна вийти клейка маса. З отриманої суміші зліпити невеликі котлети, помістити в форму і випікати півгодини при 200 градусах.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: