"Корисні" продукти, які призводять до утворення каменів у нирках
Деякі корисні продукти можуть нашкодити організму.
У коментарі лікаря-дієтолога Євгена Арзамасцева прозвучало попередження про здатність деяких продуктів впливати на формування ниркового каміння. У цьому аспекті, як зауважив медик, небезпечна зелень, що має кислий смак.
"Поява оксалатного каміння у нирках провокує щавлева кислота, яка міститься у кислій на смак зелені, зокрема у щавлі та шпинаті", – констатував Арзамасцев.
Крім цього, «підступна» кава. Лікар пояснив, що корисний у багатьох відношеннях напій активізує вироблення та відтік сечі, разом із нею – виведення кальцію. У таких обставинах мінеральна речовина може «застрягти» у нирках – особливо якщо любителі кави не запивають її водою і в цілому п’ють її мало.
Також Арзамасцев нагадав, що функціонування та стан нирок опиняються під загрозою, коли має місце зловживання алкоголем, пристрасть до солоних продуктів. Люди з такими звичками також ризикують постраждати від появи у парному органі каміння.