Корисні комахи, яких не варто вбивати на дачній ділянці

1 хв на прочитання4 години тому
Зображення згенеровано ШІ

Роблять більше користі, ніж шкоди.

На дачі часто трапляються комахи, які на перший погляд можуть здатися шкідливими або неприємними, проте насправді вони виконують важливу роль в екосистемі й допомагають зберегти ваш сад здоровим і врожайним. Деякі комахи можуть стати справжніми помічниками в боротьбі зі шкідниками, і їм варто дати спокій — адже вони роблять більше користі, ніж шкоди.

Сонечко (бедрик) — це не просто милі маленькі жуки, які тішать око. Вони є грозою для таких шкідників, як тля, щитівки та мідяниці. Сонечка та їхні ненажерливі личинки активно знищують попелицю, захищаючи ваші рослини.

Жужелиці — справжні хижаки серед жуків. Вони можуть з'їсти до п'яти дорослих гусениць за день, а також полюють на їх яйця та личинки. Ці комахи значно знижують популяцію шкідників на ділянці.

Жуки-пожежники невибагливі в харчуванні, але це не обов'язково погано. Їм підходять різні види шкідників, і вони допомагають контролювати їхню чисельність. У разі дефіциту шкідників вони можуть перейти на рослини, але це трапляється вкрай рідко.

Оси, хоч і неприємні, але виконують важливу роль у природі. Їхні матки та личинки потребують білкової їжі, тож оси полюють на шкідливих комах, забезпечуючи захист саду від надмірного розмноження шкідників.

Сіріус (світлячок-жук) — його личинки живуть у ґрунті й харчуються слимаками й іншими шкідниками, що можуть пошкоджувати коріння рослин.

Тахінові мухи — ці комахи відкладають яйця на тілах гусені, з якої потім вилуплюються личинки та знищують шкідників.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: