У багатьох експертів з харчування піца стоїть у переліку шкідливих страв, або щонайменше - не рекомендованих. Це через основу на борошні, якщо мова про традиційну. Або через ультрапереробку і заморожування, якщо йдеться про напівфабрикати. Ця ж піца не засмутить ані дієтологів, ані нутріціологів: рекомендована всім, від малого до великого! Бо це піца на основі з курячого фаршу.
Інгредієнти для коржа:
• курячий фарш – 450 гр;
• яйце – 1 одиниця (од).;
• сіль, перець – за смаком;
• зелень (кріп, петрушка).
Інгредієнти для начинки:
• томатний соус - 30 гр.;
• червона або біла салатна цибуля – 1 од.;
• болгарський перець – 0,5 од;
• томати (рожеві або "чумак") – 0,5 од.;
• невеликі шампіньйони – 3-4 од.;
• маслини та/або оливки – 6-7 шт.;
• кукурудза – 50 гр.;
• сир – 80 гр.
Приготування:
Змішуємо фарш, розколочене яйце, спеції та подрібнену зелень і ретельно перемішуємо. Викладаємо на силіконовий коврик і формуємо корж діаметром 25-26 см. Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку випікатися на 20 хвилин.
Діаметр коржа після запікання – приблизно 22 см.
Подрібнюємо цибулю, перець, томати, шампіньйони та маслини тоненькими скибками, додаємо кукурудзу. Дістаємо підпечений корж і змащуємо його томатним соусом. Викладаємо начинку. Присипаємо тертим сиром. Повертаємо у духовку ще на 15 хвилин. Готову піцу здобрюємо чорним перцем і кількома краплями оливкової олії. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.