Корисна й оригінальна піца за півгодинки: без крихти борошна

1 хв на прочитання10 Серпня 2024, 19:12
Фото ukr.media

Соковито, смачно, а ще й швидко та просто.

У багатьох експертів з харчування піца стоїть у переліку шкідливих страв, або щонайменше - не рекомендованих. Це через основу на борошні, якщо мова про традиційну. Або через ультрапереробку і заморожування, якщо йдеться про напівфабрикати. Ця ж піца не засмутить ані дієтологів, ані нутріціологів: рекомендована всім, від малого до великого! Бо це піца на основі з курячого фаршу.

Інгредієнти для коржа:

• курячий фарш – 450 гр;

• яйце – 1 одиниця (од).;

• сіль, перець – за смаком;

• зелень (кріп, петрушка).

 

Інгредієнти для начинки:

• томатний соус - 30 гр.;

• червона або біла салатна цибуля – 1 од.;

• болгарський перець – 0,5 од;

• томати (рожеві або "чумак") – 0,5 од.;

• невеликі шампіньйони – 3-4 од.;

• маслини та/або оливки – 6-7 шт.;

• кукурудза – 50 гр.;

• сир – 80 гр.

Приготування

Змішуємо фарш, розколочене яйце, спеції та подрібнену зелень і ретельно перемішуємо. Викладаємо на силіконовий коврик і формуємо корж діаметром 25-26 см. Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку випікатися на 20 хвилин.

Діаметр коржа після запікання – приблизно 22 см.

Подрібнюємо цибулю, перець, томати, шампіньйони та маслини тоненькими скибками, додаємо кукурудзу. Дістаємо підпечений корж і змащуємо його томатним соусом. Викладаємо начинку. Присипаємо тертим сиром. Повертаємо у духовку ще на 15 хвилин. Готову піцу здобрюємо чорним перцем і кількома краплями оливкової олії. Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: