Догори
Дати відгук

Коронавірус зменшив забруднення повітря на півночі Італії

Промислове виробництво значно сповільнилось

1 хв на прочитання14 Березня 2020, 21:07
Поділитись:

Забруднення повітря на півночі Італії зменшилося після того, як уряд запровадив тотальний карантин. Про це свідчать супутникові знімки Європейського космічного агентства (ЄКА).

У відомстві заявили, що зафіксували надзвичайно помітний спад викидів діоксиду азоту, який виділяють електростанції, автомобілі та фабрики на півночі країни.

"Хоча можуть бути незначні зміни в даних через хмарний покрив і мінливу погоду, ми впевнені, що зменшення викидів, яке ми бачимо, збігається із запровадженням карантину в Італії, спричиняючи менше руху та промислової діяльності", - зазначив керівник супутникової місії агентства Copernicus Sentinel-5P Клаус Зенер.

Дослідники, що вивчають вплив викидів промисловості та транспорту на зміну клімату та здоров'я людини, намагаються зрозуміти можливі наслідки пандемії, оскільки економіка сповільнюється, відміняються авіарейси, уряди запроваджують карантини.

Раніше GreenPost повідомляв про значне зниження викидів діоксиду азоту над Китаєм через коронавірус. Найбільше падіння забруднення зафіксували поблизу міста Ухань – епіцентру спалаху коронавірусу, яке закрили на карантин. З часом тенденція зменшення викидів поширилася по всій країні через повну чи часткову зупинку підприємств, закриття авіасполучення.

Нагадаємо, в Італії від коронавірусу загинуло вже 1266 людей, а кількість інфікованих становить майже 18 тисяч. Уряд повністю закрив країну на карантин, щоб зупинити поширення інфекції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.