Догори
Дати відгук

Коронавірус можна підхопити з їжею: вчені підтвердили гучний міф про інфекцію

У разі такої хронічної хвороби, як рефлюкс, ризик заразитися коронавірусом підвищується

1 хв на прочитання24 Січня 2021, 13:34
Поділитись:

Американські гастроентерологи свого часу спростували, що коронавірусну інфекцію можна підхопити через. Раніше в науковому світі припускали, що збудник COVID-19 не виживає в шлунку, оскільки середовище там кислотне.

У Медичній школі Вашингтонського університету в Сент-Луїсі переконалися в тому, що ця гіпотеза помилкова. У разі такої хронічної хвороби, як рефлюкс, ризик заразитися коронавірусом підвищується, заявили вони.

Це відбувається тому, що соляна кислота з верхніх відділів шлунка таких хворих потрапляє назад в стравохід і пошкоджує його слизову.

В результаті поверхня внутрішніх стінок стравоходу починає нагадувати клітини кишечника, а останні мають рецептори, що дозволяють зв'язуватися із зухвалим ковід вірусом.

Тим часом група американських вчених з Університету Північної Арізони і Дослідницького інституту трансляційній геноміки прийшла до висновку, що коронавірусні інфекції, якими людина перехворіла раніше, можуть допомогти   імунній системі боротися з SARS CoV-2.

У дослідженні йдеться, що SARS-CoV-2 може викликати реакцію антитіл, які з'явилися після вже перенесеного коронавіруса до нинішньої пандемії. Це означає, що в людському організмі зберігається деяка ступінь імунітету до цього вірусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.