Давно минули ті часи, коли ікра була єдиною стравою, яку можна приготувати з баклажанів. Зараз цей овоч використовують для пікантних закусок, легких салатів та різноманітних других страв. Баклажан добре поєднується з м’ясом, сиром, зеленню та помідорами. Просто поставте поруч тарілку з хрумким хлібом чи чипси начос — і страва зникне вмить
Шукаєте легкий перекус з цим овочем? Спробуйте консервований салат з баклажанами і перцем. Ароматний маринад зробить ніжні соковиті овочі пікантними і дозволить насолоджуватися ними довше. Вам знадобиться мінімум часу та зусиль, щоб приготувати цю смачну страву!
Для маринаду:
Крок 1/5
Усі овочі та зелень добре помийте. У баклажанів відріжте плодоніжки і наріжте овоч кубиками. У солодкого перцю видаліть серцевини та наріжте квадратиками.
Крок 2/5
Цибулю та моркву очистьте і наріжте кубиками. Часник очистьте і пропустіть через прес. Чилі поріжте кільцями, петрушку подрібніть.
Крок 3/5
Для маринаду м’якоть помідорів подрібніть у блендері, покладіть у каструлю і доведіть до кипіння. Влийте оцет і олію, всипте сіль і цукор та добре перемішайте.
Крок 4/5
У киплячий маринад покладіть кубики баклажанів, перцю, цибулі та моркви. Варіть на маленькому вогні 40 хвилин, періодично помішуючи. За 15 хвилин до готовності додайте шматочки часнику, чилі та петрушку, перемішайте.
Крок 5/5
У теплі стерилізовані банки розкладіть салат і герметично закатайте кришками. Переверніть банки догори дном і залиште охолоджуватися. Зберігайте у прохолодному місці.