Консервований буряк на зиму

1 хв на прочитання31 Липня 2022, 09:28

Його можна їсти просто з банки, розігріти й подати до обіду чи додати в борщ або зробити буряковий суп.

Консервований буряк  має універсальний смак — його можна їсти холодним, просто з банки. Його також можна розігріти й подати до обіду. Такий буряк можна навіть додавати в борщ або робити буряковий суп.

Інгредієнти:

буряк — 3 кг;

цукор — 115 г;

оцет — 115 мл;

кам’яна сіль — 20 г (1 ст. л.).

Приготування.

Скласти буряки у каструлю та залити водою. Накрити кришкою і варити до готовності — вони повинні бути м’якими. Потім злити всю воду. (Буряк також можна і запекти.)

Буряки очистити, натерти на тертці. Насипати в буряк цукор і сіль. Також налити оцет. Усе дуже ретельно перемішати.

Тепер можна розкласти по банках. Загалом вони повинні мати місткість близько 2700 мл. Банки мають бути ідеально чистими, бажано обробленими киплячою водою.

Слід накладати буряк щільно, щоб не було бульбашок повітря. Залишивши близько 1 см вільного простору від краю, закрутити банки.

Також ми писали про баклажани в томатному соусі: просто і смачно.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: