Варто зазначити, що розчинна кава виробляється з кавових зерен, які мають пошкодження чи зовнішні дефекти, тому її не продають у її первинному стані. До неї додають ароматизатори, сухе молоко й цукор – якщо це кава "три в одному", аби покупцям було зручніше її вживати. Так не доведеться витрачати час і кошти на купівлю інших складників.
Під час виробництва розчинної кави з кавових зерен "витягають" майже всі ефірні олії та корисні елементи. А щоб напій добре розчинявся у воді під час приготування, кава піддається багаторазовій обробці. Тим самим її позбавляють залишків корисних мікроелементів. І кофеїну в такому напої значно менше, ніж у натуральній каві.
Є три види кави – порошкова, гранульована й сублімована. Для нашого організму не має значення, який вид ми вживаємо. Така кава однаково не дуже корисна для здоров’я. Єдине, що цей напій може мати діуретичний ефект, допомагаючи вивести з організму зайву рідину.
Через те, що розчинна кава містить багато консервантів, стабілізаторів і різноманітних добавок, вона, на жаль, може мати низку негативних аспектів.