Догори
Дати відгук

Кому не можна пити розчинну каву: перевірте, чи є ви в цьому списку

Кому варто утриматися від вживання розчинної кави і чому.

2 хв на прочитання18 Листопада 2023, 06:53
Чим та для кого шкідлива розчинна кава Чим та для кого шкідлива розчинна кава
Поділитись:

Варто зазначити, що розчинна кава виробляється з кавових зерен, які мають пошкодження чи зовнішні дефекти, тому її не продають у її первинному стані. До неї додають ароматизатори, сухе молоко й цукор – якщо це кава "три в одному", аби покупцям було зручніше її вживати. Так не доведеться витрачати час і кошти на купівлю інших складників.

Під час виробництва розчинної кави з кавових зерен "витягають" майже всі ефірні олії та корисні елементи. А щоб напій добре розчинявся у воді під час приготування, кава піддається багаторазовій обробці. Тим самим її позбавляють залишків корисних мікроелементів. І кофеїну в такому напої значно менше, ніж у натуральній каві.

Є три види кави – порошкова, гранульована й сублімована. Для нашого організму не має значення, який вид ми вживаємо. Така кава однаково не дуже корисна для здоров’я. Єдине, що цей напій може мати діуретичний ефект, допомагаючи вивести з організму зайву рідину.

Кому не можна пити розчинну каву

Через те, що розчинна кава містить багато консервантів, стабілізаторів і різноманітних добавок, вона, на жаль, може мати низку негативних аспектів.

  1. Розчинна кава може викликати психологічну залежність і негативно впливати на нервову систему. Тому її не можна пити людям, які мають проблеми чи захворювання центральної нервової системи.
  2. Цей напій підвищує артеріальний тиск, тому може завдати шкоди серцево-судинній системі. Людям, які мають проблеми з тиском, варто уникати такої кави.
  3. Розчинна кава може вимивати кальцій з організму, тому це призведе до крихкості кісткової тканини, болю в суглобах.
  4. Напій може подразнювати слизову оболонку та стінки шлунку. Тому людям, які мають проблеми зі шлунком і кишківником, також варто утриматися від вживання розчинної кави.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.