Це один з найбільш корисних компотів. У зимовий час в період застуд навіть 1 стакан смачного напою допоможе зміцнити імунітет і заповнить дефіцит вітамінів групи А, К, групи В, РР, Е, С і мінералів.
У ревені містяться вітаміни А, К, B, PP, E і С. Такі мікроелементи, як селен, мідь залізо, мікроелементи – калій, кальцій, фосфор, магній, натрій. У черешках листя, які як раз йдуть на компот міститься багато органічних кислот ( бурштинова, фолієва, аскорбінова, щавлева, яблучна ), які нормалізують обмін речовин і захищають організм від вільних радикалів.
Чай каркаде також містить величезну кількість вітамінів, антиоксидантів і корисних речовин. Зміцнює імунітет, виводить з організму шлаки, служить профілактикою онкологічних захворювань.
Щоб перерахувати всі корисні властивості імбиру,потрібно писати окрему публікацію.
Інгредієнти:
300 – 400 г черешків ревеню
3 л води
500-600 г цукру
3 чайні ложки чаю каркаде
3 см кореня імбиру ( приблизно, 20 г )
4 – 5 бутонів гвоздики
цедра з 1/2 лимона
Відразу обмовлюся, що компот буде концентрованим, тому його буде необхідно розбавляти водою за смаком – в 1,5 -2 рази.
Приготування:
Банки необхідно простерилізувати будь-яким зручним способом.
Ревінь миємо, очищаємо від жилок і нарізаємо брусочками по 2 – 3 см. Укладаємо в банку. Рівень повинен вийти, як на фото.
Імбир ретельно миємо, тоді не доведеться очищати. Нарізаємо тонкими скибочками.
З половинки лимона знімаємо цедру, не зачіпаючи білий шар.
Додаємо в банку імбир, цедру, гвоздику, каркаде.
Цукор засипаємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння і тримаємо на вогні 3 – 5 хвилин. Заливаємо сироп в банку з ревенем, закручуємо кришку. Перевертаємо банку кришкою вниз і поміщаємо її в ковдру на добу, до повного охолодження. Напій готовий!