Догори
Дати відгук

Компот з ревеню і імбиром : вітамінна смакота на зиму

У ревені містяться вітаміни, які нормалізують обмін речовин і захищають організм від вільних радикалів.

2 хв на прочитання30 Червня 2023, 13:27
Поділитись:

Це один з найбільш корисних компотів. У зимовий час в період застуд навіть 1 стакан смачного напою допоможе зміцнити імунітет і заповнить дефіцит вітамінів групи А, К, групи В, РР, Е, С і мінералів.

У ревені містяться вітаміни А, К, B, PP, E і С. Такі мікроелементи, як селен, мідь залізо, мікроелементи – калій, кальцій, фосфор, магній, натрій. У черешках листя, які як раз йдуть на компот міститься багато органічних кислот ( бурштинова, фолієва, аскорбінова, щавлева, яблучна ), які нормалізують обмін речовин і захищають організм від вільних радикалів.

Чай каркаде також містить величезну кількість вітамінів, антиоксидантів і корисних речовин. Зміцнює імунітет, виводить з організму шлаки, служить профілактикою онкологічних захворювань.

Щоб перерахувати всі корисні властивості імбиру,потрібно писати окрему публікацію.

Інгредієнти:

300 – 400 г черешків ревеню

3 л води

500-600 г цукру

3 чайні ложки чаю каркаде

3 см кореня імбиру ( приблизно, 20 г )

4 – 5 бутонів гвоздики

цедра з 1/2 лимона

Відразу обмовлюся, що компот буде концентрованим, тому його буде необхідно розбавляти водою за смаком – в 1,5 -2 рази.

Приготування:

Банки необхідно простерилізувати будь-яким зручним способом.

Ревінь миємо, очищаємо від жилок і нарізаємо брусочками по 2 – 3 см.  Укладаємо в банку. Рівень повинен вийти, як на фото.

Імбир ретельно миємо, тоді не доведеться очищати. Нарізаємо тонкими скибочками.

З половинки лимона знімаємо цедру, не зачіпаючи білий шар.

Додаємо в банку імбир, цедру, гвоздику, каркаде.

Цукор засипаємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння і тримаємо на вогні 3 – 5 хвилин. Заливаємо сироп в банку з ревенем, закручуємо кришку. Перевертаємо банку кришкою вниз і поміщаємо її в ковдру на добу, до повного охолодження. Напій готовий!

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.