Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Компанію нового заступника міністра захисту довкілля обвинувачують у привласненні грошей

Компанію нового заступника міністра захисту довкілля обвинувачують у привласненні грошей

Сам Роман Шахматенко запевняє, що це не так

3 хв на прочитання08 Липня 2020, 22:21
Поділитись:

Компанія «Бучанський завод бруківки», якою разом з батьком володіє новопризначений заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Роман Шахматенко, фігурує в справі про привласнення понад 900 тисяч гривень на ремонті пішохідних доріжок у місті Буча на Київщині. За даними правоохоронців, комунальне підприємство, яке опікувалося цією закупівлею, перерахувало приватній фірмі гроші, проте остання робіт нібито не виконала. Сам Шахматенко запевняє, що це не так.

Про це «Слідство.Інфо» довідалося з реєстру судових рішень.

Як повідомив на своїй Facebook-сторінці нардеп і постійний представник Кабінету міністрів у парламенті Василь Мокан, на засіданні 8 липня Уряд призначив Романа Шахматенка заступником міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

У своїй декларації Шахматенко вказав, що разом із батьком володіє підприємством «Бучанський завод бруківки». Як свідчить ухвала Ірпінського міського суду Київської області, ця фірма фігурує в кримінальному провадженні від червня 2019 року.

Слідчі встановили, що на початку квітня минулого року комунальне підприємство Бучанської міськради уклало договір з компанією на капітальний ремонт у місті пішохідних доріжок. А через дев’ять днів замовник перерахував фірмі Шахматенка 926 тисяч гривень за виконані роботи. Утім, як ідеться в ухвалі, роботи начебто виконано не було.

«В ході огляду місця події, що проведений 11.06.2019 року встановлено, що в межах провулку Санаторний в місті Буча Київської області не виявлено ознак проведення будь-яких ремонтних робіт, пішохідні доріжки на вказаному провулку відсутні. Таким чином, встановлено, що будівельні роботи з капітального ремонту пішохідних доріжок не проводились», — ідеться в документі.

У червні минулого року Ірпінський міський суд Київської області призначив будівельно-технічну експертизу щодо виконання цих робіт.

У коментарі «Слідству.Інфо» Роман Шахматенко зауважив, що деталей про кримінальне провадження не знає, а компанія «Бучанський завод бруківки» нібито виконувала усі держзамовлення, за які бралася.

«Якщо я не помиляюся, там просто назву провулку неправильно було вказано, і вони не туди прийшли — і не побачили. Там усе виконано. І такої проблеми не було», - зауважив Шахматенко.

Зауважимо, що Роман Шахматенко також є співвласником адвокатського об’єднання «Баєрс» і з жовтня 2018 року має свідоцтво на зайняття адвокатською діяльністю.

У своїй майновій декларації він вказав два житлові будинки в Бучі, будівлю на майже 480 квадратів у селищі Гостомель під Києвом, квартиру в Києві та нерухомість у місті Умань на Черкащині. Також у декларації Шахматенка — два автомобілі Mercedes-Benz GLE 250 2016 року та Audi A6 2013 року випуску. Він також задекларував 85 тисяч доларів і 1,25 мільйона гривень готівки.

Нагадаємо, 8 липня Міністерство захисту довкілля отримало державного секретаря і заступника міністра.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost
Фото з відкритих джерел
Дофаміновий гардероб: як підняти настрій за допомогою одягу
5 хв на прочитання58 хвилин тому
Знижує цукор у крові Холестерин Корисний фрукт
Цей фрукт знижує цукор у крові та "розщеплює" холестерин: можна їсти майже всім
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото з відкритих джерел
Злість під час бігу: чому спорт може мати негативний психологічний ефект
2 хв на прочитання2 години тому
Засіяно 2 млн гектарів ярих зернових і зернобобових
В Україні засіяно вже понад 2 млн гектарів ярих зернових і зернобобових
1 хв на прочитання3 години тому
Зуб видалили, а все одно болить: стоматологи розповідають, що відбувається і що при цьому слід робити
2 хв на прочитання3 години тому
Напилася води і померла: у Великій Британії розслідують смерть жінки, якій призначили препарат, що викликає спрагу
2 хв на прочитання5 годин тому
Як приготувати картопляні крокети: ідея смачного обіду
1 хв на прочитання6 годин тому
Два способи зробити так, аби перці рясно вродили
1 хв на прочитання8 годин тому